Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zakąska z jajkami i ze szparagami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

puszka szparagów konserwowych w zalewie
8 plastrow gotowanej szynki
1/2 szklanki majonezu
2 łyżki gęstej śmietany
2 łyżki drobno posiekanych marynowanych grzybków
2 łyżki posiekanych korniszonów
sól do smaku
1 łżka musztardy
sok z cytryny
pomidor 1 szt.
cukier do smaku
jajko ugotowane na twardo 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zakąska z jajkami i ze szparagami

Przygotowujemy sos: Majonez łączymy ze śmietaną i musztardą, dodajemy posiekane marynowane grzybki, posiekane korniszony i doprawiamy do smaku cukrem, sola, białym pieprzem.
Szparagi osączamy na sicie. Na rozłożonych plastrach szynki układamy połówki jajek i szparagi (liczba zależy od zawartości puszki), całość dekoracyjnie zawijamy i układamy na półmisku, wyłożonym sałatą. Przed podaniem porcje zalewamy sosem i przybieramy cząstkami pomidora.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

basia70 08.03.2011 09:54
ciekawy przepis
Ania67 08.02.2011 21:20
Bomba:)
Pati8 13.12.2010 11:52
ciekawe jedzonko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak