Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi teścia:)

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
jajko 1 szt.
sól i pieprz
CIASTO PIEROGOWE:mąka 1 kg
sól
kapusta kiszona 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi teścia:)

FARSZ: grzyby na noc namoczyć, następnie zmielić przez maszynkę wymieszać z surowym mielonym i drobno pokrojoną i wcześniej ugotowaną kapustą kiszoną, dodać jajko i przyprawić do smaku.
CIASTO: mąkę wysypać na stolnicę, w środku zrobić wgłębienie i po trochu wlewać ciepłą wodę (tyle by móc wyrobić ciasto), dodać jajko i osolić. Ugniatać, następnie rozwałkować i wycinać koła (ja wycinam pokalem od piwa, bo ma szeroką górę), w środek nakładać farsz i zamykać (brzegi przygniatam widelcem). Gotować w osolonej wodzie. Surowe można zamrozić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 16.07.2012 21:49
mniam
maciek7 05.11.2011 18:23
super
Wacław 24.09.2011 08:13
pyszne,teściowa robiła podobne
ziutula
ziutula 30.08.2011 21:12
pyszne te pierogi
izapozdro 01.12.2010 16:58
lubię pierogi :)
Izabela28 27.10.2010 11:37
Pychotka:)
Izabela/bella81 26.09.2010 11:16
Zapomniałam dodać, że super smakują okroszone podsmażonym boczkiem z cebulką.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak