Pucharki z ciasta filo

Pucharki z ciasta filo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto filo

    (przepis podany w mojej księdze
  • owoce

    do smaku
  • bita śmietana

    do smaku
  • lody

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z ciasta filo wycinamy 3-4 kwadraty wielkości miseczek jakie mamy pod ręką. Kwadraty te muszą zostać nałożone na odwrócone foremki - nakładamy jedną warstwę na drugą ale by rogi były w innych miejscach :) Takie miseczki/foremki wkładamy do pieca i pieczemy ok 10-15 min w piekarniku - muszą się zarumienić. Następnie wyciągamy miseczki i z ciągamy z nich ciasto - powstał dzięki temu nam pucharek - do którego wkładamy kilka gałek lodów , owoce i na wierzch bitą śmietanę - można dekorować czym się chce polewą , posypkami itp. :) Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Angelika10

13.01.2013 15:10
pyszne

caralajna

25.08.2012 07:06
to ciasto jest super, szkoda że nie można go kupić mrożonego ngdzie

AGNIESZKA144

03.06.2012 10:23
pyszne

Krzysztof42

07.01.2011 16:10
ciekawa sprawa

IlonaAlbertos

24.08.2010 13:44
Pyszny deserek się zapowiada

IlonaAlbertos

24.08.2010 13:44
Pyszny deserek się zapowiada

halina17

09.05.2010 18:43
Pucharki można wykorzystać nie tylko do słodkich deserów.

halina17

09.05.2010 18:43
Pucharki można wykorzystać nie tylko do słodkich deserów.

halina17

09.05.2010 18:43
Pucharki można wykorzystać nie tylko do słodkich deserów.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat