Zupa Botwinka

Zupa Botwinka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    2
  • pietruszka korzeń

    1
  • ziemniaki

    5
  • cebula

    1/2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy wywar drobiowy wrzucamy do niego pora, seler oraz pół cebuli. Dodajemy kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego oraz 2 liście laurowe i dalej gotujemy na średnim ogniu. Reszte warzyw kroimy w średnią kostkę i dodajemy do wywaru dalej gotując aż troszkę zmienkną. Kroimy drobno botwinę oraz natkę. Po 15 minutach gotowania warzyw dodajemy botwinę. Następnie robimy zaklepkę do trzech łyżek mąki dodajemy troszkę wody śmietanę i mieszamy, dobrze wymieszaną wlewamy do zupy intensywnie miesając. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem można również dodać troszkę osctu na koniec dodajemy natkę pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

14.10.2011 15:30
robię bardzo podobną

jola1512

16.05.2011 11:15
bardzo lubię

Anna133

07.05.2011 21:55
nie jadłam :)

Magdalena80

14.04.2011 23:14
mniam- pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat