Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Botwinka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 2
pietruszka korzeń 1
ziemniaki 5
cebula 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Botwinka

Gotujemy wywar drobiowy wrzucamy do niego pora, seler oraz pół cebuli. Dodajemy kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego oraz 2 liście laurowe i dalej gotujemy na średnim ogniu. Reszte warzyw kroimy w średnią kostkę i dodajemy do wywaru dalej gotując aż troszkę zmienkną. Kroimy drobno botwinę oraz natkę. Po 15 minutach gotowania warzyw dodajemy botwinę. Następnie robimy zaklepkę do trzech łyżek mąki dodajemy troszkę wody śmietanę i mieszamy, dobrze wymieszaną wlewamy do zupy intensywnie miesając. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem można również dodać troszkę osctu na koniec dodajemy natkę pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 14.10.2011 15:30
robię bardzo podobną
jola1512 16.05.2011 11:15
bardzo lubię
Anna133 07.05.2011 21:55
nie jadłam :)
Magdalena80 14.04.2011 23:14
mniam- pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak