Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulebiak z mięsem mielonym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dkg
margaryna 25 dkg
ziemniaki gotowane 25 dkg
mięso mielone 0,5 kg
cebula 1 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kulebiak z mięsem mielonym

Z mąki, margaryny i ziemniaków należy zagnieść ciasto . Kiedy ciasto tworzy jednolitą masę należy je odstawić na pół godziny w chłodne miejsce. Po upływie tego czasu ciasto trzeba rozwałkować niezbyt cienko. NA ciasto należy ułożyć farsz zrobiony z przysmażonego mięsa mielonego, pokrojonej na drobne kawałki i przysmażonej na złoto cebulki oraz Kucharka. Po nałożeniu farszu należy brzegi ciasta zlepić i ułożyć na blasze tak aby zlepienie było na spodzie. Gładką górę ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i wstawiamy do gorącego piekarnika

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak