Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kakaowa z plastrem jabłka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łyzki kakao 2 szt.
szklanki mleka 1/2
jaja 3 szt
1 szklanka cukru pudru 20 dkg
margaryna 10 dkg
szklanka mąki 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
dekoracja plastry jabłka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kakaowa z plastrem jabłka

Margarynę utrzeć z cukrem. W trakcie ucierania dodawać po jednym jaju, a później stopniowo mąkę rozmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao oraz mleko.

Ciasto wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piec około 40 min w umiarkowanie gorącym piekarniku. Posypać. cukrem pudrem lub polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak