Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica a la Dominikana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
szynka
pomidor
zielona papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica a la Dominikana

SKŁADNIKI: 6 jajek, pół szklanki pokrojonej w małą kostkę szynki, 1 pokrojony w małą kostkę duży pomidor, 1 pokrojona w małą kostkę zielona papryka, 1 posiekana w małą kostkę duża cebula, 1 łyżeczka octu winnego, 2 łyżki oleju, sól.

SPOSÓB WYKONANIA: Na oleju podsmażyć na złoto szynkę. Dodać pomidory, paprykę, cebulę i smażyć do momentu aż warzywa będą miękkie. Dodać rozkłócone jajka. Wymieszać i doprawić octem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 22.11.2010 23:13
bosko wygląda ta jajecznica
cukiereczek 16.10.2010 08:40
Taka jajecznica na śniadanie, to przyjemność smaków.
banditka 30.09.2010 20:17
super
Ewa111 26.09.2010 15:22
świetny pomysł na jajecznicę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak