Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z bekonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona papryka (świeża) 1
żółta papryka (świeża) 1
pomidor 1
sałata lodowa 1 główka
ząbek czosnku 2
ocet balsamiczny 2 łyżki
Musztarda chrzanowa Prymat 1 łyżeczka
keczup pikantny 1 łyżeczka
oliwa 4 łyżki
boczek wędzony 30 plastry
jajko ugotowane na twardo 2

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z bekonem

Pokrojony w paski boczek prażymy na patelni na złoty kolor. Jajka kroimy w ćwiartki. Paprykę i pomidor kroimy w kostkę, sałatę rwiemy. Całość łączymy polewając sosem: do roztartego czosnku z solą i pieprzem wlewamy ocet z oliwą i dodajemy musztardę i keczup. Składniki dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia32
Gosia32 01.09.2011 23:55
super
marta0906 21.01.2011 13:41
pyszna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak