Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki I

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
żółtko jajek 5 sztuk
śmietana 6 łyżek
masło 2 łyżki
spirytus 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki I

Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy śmietanę, stopione masło , spirytus. Dodajemy mąkę i zagniatamy. Ciasto zbijamy wałkiem ok. 10 min. aż do uzyskania jedwabistej konsystencji. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy prostkoąty, formujemy faworki. samżymy, posypumey cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak