Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto chałwowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt.
szklanka cukru
cukier waniiowy 1 szt.
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka mąki
budynie czekoladowe 3 szt.
budynie waniliowe 2 szt.
3 szklanki mleka
kostka margaryny 1 szt.
chałwa 35 dag
starta gorzka czekolada do posypania ciasta

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto chałwowe

Ciasto: Biała ubij. Dodaj cukier, cukier waniliowy, żółtka, proszek, mąkę oraz budynie czekoladowe. Wymieszaj, przełóż do formy. Piecz około 40 minut w temp. 170. Przekrój na dwa placki.
Krem: budynie ugotuj na mleku, ostudź. Utrzyj z chałwą i margaryną. Ciasta przełóż masą, posmaruj wierzch. Ciasto można posypać startą gorzką czekoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 10.06.2012 18:34
świetne
rzenia15 23.04.2011 20:46
musi być smaczne
Ania67 08.02.2011 21:19
Wow!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak