Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

maślane racuszki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 czubate szklanki mąki
łyżka cukru
jaja 2 szt.
łyżeczka proszku do pieczenia lub sody
szczypta soli
olej do smażenia
olej 2 łyżki
kefir 2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: maślane racuszki

Mąkę i proszek do pieczenia przesiej przez sito do miski. Dodaj kefir, olej, cukier i szczyptę soli, wbij jajka, dokładnie wymieszaj lub zmiksuj na jednolitą masę.
Dużą ilość oleju rozgrzej na patelni. Łyżką nakładaj niewielkie porcje ciasta, smaż z obu stron na złoty kolor. Racuszki dokładnie osącz z tłuszczu. Racuszki bardzo dobrze smakują posypane cukrem lub ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 18.01.2012 15:48
fajny pomysł, koniecznie muszę wypróbować;)
barbara11561 03.07.2011 09:38
Pyszne
marta1371 14.06.2011 22:08
Super przepis
basia70 23.02.2011 21:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak