Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab na ostro w czarnej kawie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 3
mała główka czosnku
masła 10 dag
mąki pszennej 1 łyżka
mocnej kawy bez fusów 1 szkl
majeranku 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
sól, pieprz
schab bez kości 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab na ostro w czarnej kawie

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę. Cebule i czosnek drobno kroimy. Na rozgrzanym maśle porcjami rumienimy mięso. Na tym samym tłuszczu szklimy cebulę i czosnek. Wsypujemy mąkę, robimy zasmażkę. Wlewamy pół szklanki wody i kawę. Podgrzewamy i wlewamy jeszcze pół szklanki wody. Mieszamy. Wkładamy mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem, majerankiem i oregano. Dusimy godzinę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 30.09.2010 09:06
ciekawe
Boguśka1 25.09.2010 21:07
pomysł super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak