Deser jagodowo - pomarańczowy

Deser jagodowo - pomarańczowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciemny cukier Demerara

    1 i 1/2 łyżli
  • otarta skórka pomarańczy

    1/2 łyżeczki
  • jogurt

    400 g
  • jagody

    2 filiżanki
  • pomarańcze

    2 szt
  • zarodków przennych

    25 g
  • starta czekolada

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jagody umyć i odsączyć na sicie. Do małej miseczki wsypać cukier, startą skórkę z pomarańczy i zarodki pszenne. Całość lekko utrzeć wypukłą stroną łyżki do połączenia się składników. Pomarańcze obrać i odfiletować cząstki lub usunąć białą błonkę. Podzielić składniki na cztery porcje i nakładać do pucharków w następującej kolejności: jagody, 2 ½ łyżki jogurtu, posypka z zarodków, cząstki pomarańczy. Powtórzyć nakładaną kolejność składników. Po wierzchu posypać pomarańcze startą czekoladą. Natychmiast podawać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

06.01.2011 14:48
ciekawie i dziwnie

Monika192

07.12.2010 13:03
brzmi ciekawie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat