Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmurek makowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
masło 2 kostka
cukier 1/2 kg
mąka 60 dag
mak 1 szklanka
śmietana 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 opakowanie
kakao 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marmurek makowy

Mąkę, cukier, masło, żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia i mak ucieramy. Pianę ubijamy z białek, dodajemy do masy. Masę dzielimy na pół, do jednej połowy dodajemy kakao. Warstwami wlewamy na blaszkę i pieczemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 16.04.2013 20:45
bardzo fajne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak