Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zdreny i krompie w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zdreny i krompie 0,5 kg
przyprawa kucharek do smaku
mąka
olej
ocet 250 ml
woda 250 ml
cebula 0,5 szt
marchewka 1 szt
cukier do smaku
Gorczyca biała cała Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zdreny i krompie w occie

Ryby oczyszczamy i dokładnie myjemy.Oczyszczone ryby posypujemy przyprawą kucharek i pieprzem,obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.Do słoika wkładamy pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w plastry marchewkę,wsypujemy kilka ziarenek gorczycy.Usmażone ryby wkładamy do słoika i zalewamy zalewą.Zalewę robimy z podanych wyżej proporcji wody i octu,dodajemy także do smaku sól,pieprz i cukier.Słoik zakręcamy i odstawiamy na przynajmniej 1 dzień.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 08.06.2012 10:31
Lubie takie rybki.
aleksa123 27.12.2011 17:33
ciekawy przepis
misiek123 10.03.2011 10:51
fajne :)
Maryś1 26.09.2010 23:23
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak