Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Norweski Deser

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 1 szklanka
cynamon 1 łyżeczka
śmietana kremówka 2 szklanki
herbatniki 4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Norweski Deser

Herbatniki podpiec na patelni na jasnobrązowy kolor i odstawić. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce i rozgotować z cukrem i cynamonem - odstawić. Śmietanę ubić na sztywno.

Do salaterek albo pucharków nakładać:
jabłka
herbatniki
śmietana
jabłka
herbatniki
śmietanę
itd.

aż do wyczerpania składników. Przygotowane pucharki wstawić do lodówki na godzinkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 05.01.2011 15:16
norweski to powinien być chyba z łososia?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak