Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z wątróbek drobiowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 40 dkg
podgardle wieprzowe 40 dkg
wieprzowina 30 dkg
jajko 2 sztuki
płaty słoniny 2 sztuki
koniak 25 gram
gałka muszkatalowa liście laurowe
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z wątróbek drobiowych

wątróbkę mięso i podgardle trzykrotnie mielimy dodajemy rozpuszczoną żelatynę jajka i koniak doprawiamy solą pieprzem gałką i imbirem na dno naczynia kładziemy płat słoniny na nim kładziemy masę mięsną którą przykrywamy drugim płatem słoniny na wierzchu kładziemy kilka liści laurowych i gozdzików pieczemy w średni nagrzanym piekarniku ok dwóch godzin

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 03.12.2010 16:58
z koniakiem jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak