Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karmelówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 0,5 litra
cukier 3 dkg
woda 400 ml
śliwki suszone 1 dkg
rodzynki 1 dkg
migdały kilka
waniliia 1/2 laski
orzechówka 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: karmelówka

migdały sparzamy obieramy ze skórki siekamy śliwki i rodzynki myjemy drobno kroimy i razem z wanilią i migdałami wkładamy do butelki zalewamy spirytusem szczelnie zamykamy i odstawiamy na dwa tygodnie po tym czasie cukier rumienimy na karmel mieszamy z przegotowaną wodą i przygotowaną nalewką całość przecedzamy dodajemy orzechówkę zlewamy do butelek i odstawiamy na 5 dni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak