Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielonka do słoika

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wiepszowe 4 kg
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 3 łyżki
czosnek 5 ząbków
woda 1 litr
kostka rosołowa 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: mielonka do słoika

mięso kroimy w kostkę obsypujemy solą peklującą dobrze mieszamy i zostawiamy w lodówce na drugi dzień zapeklowane mięso kręcimy przez maszynkę na grubszych oczkach wodę gotujemy rozpuszczamy kostki i żelatynę chłodne dodajemy do mięsa dodajemy jeszcze czosnek przeciśnięty przez preskę i pieprz mięso dokładnie mieszamy wkładamy do słoików gotujemy w pierwszy dzień 40 min a w drugi 30 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta0906 28.09.2010 17:37
smaczne
alaaa 26.09.2010 17:08
smak dzieciństwa,uwielbiam
gacopierz23 25.09.2010 21:20
Moja mamusia takie robiła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak