Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna zupa z fasolą i makaronem wg przepisu Mistrza Sowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ząbek czosnku 4
cebula czerwona 2
fasola biała 200 dag
pomidory krojone z puszki 500 ml
makaron nitki 200 g
bazylia 20 listków
rosół wołowy 2 sztuki
golonka wieprzowa 2 (bez skóry)
oliwa 4 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna zupa z fasolą i makaronem wg przepisu Mistrza Sowy

Fasolę moczymy przez noc. Do jednego garnka wrzucam fasolę. Po 30 min dodaję włoszczyznę i kostki rosołowe. Gotuję jeszcze ok 1h. W drugim garnku na oliwie podsmażam czerwoną cebulę i paprykę pokrojone w kostkę, pokrojone golonki bez skóry i drobno poszatkowany czosnek. Gdy cebulka się zeszkli dodaję pomidory z puszki oraz fasolkę wraz z wywarem. Doprawiam ostra papryką i Kucharkiem. Całość doprowadzam do wrzenia. Oddzielnie gotuję makaron w lekko osolonej wodzie. Wykładam na talerz makaron, wlewam zupę. Posypuję świeżo startym serem i drobno posiekaną bazylią. Dekoruję pomidorkiem pomarańczowym i listkami bazylii. Podaję z włoską bułką ciabatta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 13.05.2012 12:35
Podoba mi się :)
BernadettaP 21.11.2011 08:58
świetna zupka:)
ewaa 05.07.2011 20:17
super
ben-ka 15.02.2011 09:05
To jest danie! pożywne,sycące,super!
edyta44 26.01.2011 08:41
ladnie wyglada
Anna169Hosz 11.11.2010 15:46
Bardzo pożywna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak