Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

egzotyczna pierś z indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
Bazylia suszona Prymat
Czosnek suszony Prymat
suszone pomidory
suszone papryczki
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
sok pomarańczowy 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: egzotyczna pierś z indyka

Pierś umyć i osuszyć. Posypać solą,pieprzem,bazylią,czosnkiem granulowanym na końcu obłożyć pomidorkami suszonymi i papryczkami. Włożyć do foliowego rękawa i zalać po bokach sokiem pomarańczowym,tak aby nasze przyprawy nie spłynęły z wierzchu. na brytwannę nalać wody zamiast tłuszczu) i włożyć delikatnie naszą pierś tak aby sok się nie wylał. piec około półtorej godziny w rozgrzanym 200 stopniowym piekarniku. podawać na zimno lub ciepło zalewając mięsko naszym sokiem. Danie łatwe w przygotowaniu,dietetyczne i przede wszystkim bardzo smaczne. :))))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak