Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Borowiki marynowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 i 1/4 szkl
ocet 1 i 1/4 szkl
cukier 30 g
ziele angielskie
sól
pieprz
borowiki 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Borowiki marynowane

Grzyby obrać, opłukać, wrzucić do wrzącej i osolonej wody i gotować do miękkości.

Ugotowane grzyby, odcedzić i włożyć do słoików.

ZALEWA

Zagotować wodę z cukrem, octem, solą i przyprawami.

Zalewę ostudzić i zalać nią grzyby.

Zamknąć słoiki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 26.09.2010 16:56
fajnie ci wyszły

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak