kasza zapiekana z grzybami

kasza zapiekana z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby suszone

    5 dag
  • masło

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • ząbki czosnku

    3 szt
  • pęczak

    40 dag
  • majeranek

    po szczypcie
  • kminek

    po szczypcie
  • pieprz czarny mielony

    po szczypcie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kaszę zalaż przegotowaną wodą i odstawić na 2-3 godziny, odcedzić, zalac swieza woda z sola i ugotowac.grzyby namoczyc na ok 1/2 godz. w cieplej wodzie. ceble obrac, drobno posiekac i zeszklic.dodac odsaczone grzyby.krotko podsmazyc i posypac kminkiem.wlac ok 1/2 szklanki wody lub bulionu warzywnego, dusic ok 20 minut, az grzyby beda miekkie.czosnek przecisnac przez praske i rozetrzec z solą.grzyby wymieszac z kasza, doprawic sola i przyprawami.wlozyc do formy zaroodpornej i zapiekac ok 40 minut w 180 stopniach

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata23

20.03.2013 13:01
pyszne danie

owocówka

19.12.2011 07:26
dobra

rakow2

12.10.2011 16:30
grzybki bardzo lubię

rzenia15

14.02.2011 16:20
muszę spróbowac

pioge7

17.01.2011 09:10
supcio

monisia1977

12.10.2010 06:24
kaszy i grzybów to nieprzypomina

ana00

04.10.2010 16:16
Na kaszę z grzybami to nie wygląda

Kate131

01.10.2010 20:58
zdjecie raczej potrawy nie pzredstawia!

usmiech

09.09.2010 20:58
fajnie brzmi:)

Margo1

28.08.2010 09:01
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat