Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka orzechowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 0,5 litr
cukier 20 dkg
woda 0,5 (przegotowana)
orzechy włoskie 3 zielone

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka orzechowa

Orzechy( musza byc jeszcze miekkie, zielone)kroimy na kawałki. W dużym słoju mieszamy spirytus, wode i cukier, dodajemy orzechy. Słój zamykamy i odstawiamy na około miesiac w ciemne miejsce. Po tym czasie rozlewamy do butelek (przedtem filtrujemy), zamykamy butelki. nalewka jest najlepsza po około 6 miesiacach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona43 14.11.2011 14:32
łatwe:)
Iwona43 14.11.2011 14:32
łatwe:)
Iwona43 14.11.2011 14:32
łatwe:)
Iwona43 14.11.2011 14:31
łatwe:)
mundek1011 26.09.2010 20:54
takiej jeszcze nie piłam, musze wyprobowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak