Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brszcz z grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
grzyby suszone 5 sztuk
kiełbasa wiejska 30 dag
jajko 4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
chrzan tarty 4 łyżeczki
Barszcz biały 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Brszcz z grzybami

Jajka gotujemy na twardo, obieramy. Grzyby namoczyć. Do 1, 5 litra wrzącej wody wlewamy barszcz biały, dodajemy cebule oraz suszone grzyby. Gotujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Barszcz rozlewamy do czterech talerzy. Dodajemy pokrojona kiełbasę oraz jajka. Doprawiamy chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 08.11.2011 20:45
dobry barszcz
aginaa 28.09.2010 17:47
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak