Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w jesiennym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pikantnego keczupu 20 dag
powideł śliwkowych 30 dag
dużych cebul 6
olej
mleko 1 szkl
mąki 1 szkl
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w jesiennym sosie

Ciasto naleśnikowe: do miski wsypujemy mąkę, wlewamy mleko, wbijamy jajko i doprawiamy Kucharkiem. Miksujemy ok 2-3 min. Fileta myjemy, osuszamy papeirowym ręcznikiem kuchennym, a następnie kroimy w paski. Każdy kawałek dokładnie obtaczamy w ciście naleśnikowym i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju. Przygotowujemy sos: Cebulę obieramy, kroimy w piórka i smażymy na oleju na złoty kolor. Przekładamy do garnka z grubym dnem, dodajemy powidła oraz keczup. Mieszamy i chwilę dusimy. W naczyniu żaroodpornym układamy usmażone kawałki kurczaka. Wlewamy sos śliwkowo - keczupowy. Zapiekamy ok 30 min. Podajemy z ugotowanym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Boguśka1 25.09.2010 21:07
umm pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak