Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z boczkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 40 dag
jajko 2 sztuki
masło 2 łyżki
cebula 1 sztuka
boczek wędzony 20 dag
żółty ser 10 dag
kremowy ser 10 dag
mąka 2 łyżki
mleko 350 ml
śmietana 50 ml
cannelloni 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z boczkiem

Makaron gotujemy al dente. Cebulę i szpinak kroimy w kostkę oraz boczek. Na maśle smażymy cebulę , boczek , szpinak. Smażymy 4 minuty. Dodać śmietanę z roztrzepanymi jajkami , serem kremowym. Farsz doprawić do smaku , ostudzić. Cannelloni nadziać farszem. Zrobić sos z masła , mąki i mleka , doprawić solą. Cannelloni ułożyć w naczyniu żaroodpornym , polać sosem i obłożyć plastrami żółtego sera. Pieczemy 40 minut w temperaturze 200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 28.09.2010 17:50
moze byc dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak