Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta drobiowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

uda 4 szt
włoszczyzna 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
ziele angielskie
sól, pieprz
Żelatyna wieprzowa Prymat
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta drobiowa

Z mięsa i warzyw gotujemy wywar jak na rosołek, dodajemy ziele,liść laurowy,kucharek i gotujemy wszystko do miękkości. Wyjmujemy miękkie warzywa i mięso,rozdrabniamy i wraz z jajkiem układamy w miseczkach.Do wywaru dodajemy żelatynę .Po schłodzeniu zalewamy wywarem mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 11.02.2015 20:46
wygląda apetycznie i na pewno tak smakuje
Bernadeta1 18.03.2013 16:54
bardzo smacznie wyglada
Kate131 19.04.2012 08:25
apetyczna
agata1722
agata1722 13.02.2012 10:10
to musi być pyszne
Mysiunia 07.03.2011 21:37
bardzo ładnie wyglada:)
misia53 03.01.2011 01:48
Śliczna jest Kasi galaretka drobiowa , pewnie i smaczna ,bo karnawałowa!
4muffins 12.11.2010 22:33
uwielbiam galaretki
traktorek 10.11.2010 15:01
świetna
m1monika 31.10.2010 19:56
ja też :-)
Grażyna13 31.10.2010 14:04
Pycha, lubię bardzo :)
katarzynka455 23.10.2010 15:00
smaczna
Ewa111 02.10.2010 15:29
robię bardzo podobnie ,tylko biorę mięso z piersi kurczaka
iwa643 30.09.2010 07:22
wyglada łądnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak