Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica ze szpinakiem mrożonym i odrobiną boczku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 400 g
jajko 4
ząbek czosnku 2
śmietana 18-procentowa 50 ml
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
masło 1 łyżeczka
sos sojowy
boczek 15 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica ze szpinakiem mrożonym i odrobiną boczku

Masło roztapiamy na patelni. Dodajemy zamrożony szpinak i drobno posiekany czosnek. Całość smażymy na małym ogniu do momentu gdy szpinak się rozmrozi. Dodajemy śmietanę, boczek, przyprawiamy i dusimy do momentu, gdy większość wody wyparuje. Jajka roztrzepujemy, dodajemy sos sojowy do smaku i dolewamy do szpinaku. Smażymy do momentu, gdy zetnie się białko. Doskonale smakuje z białym pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 27.02.2012 16:31
mniam
BernadettaP 19.09.2011 17:02
Kilka razy robiłam podobną jajecznicę i jest... PRZEPYSZNA :-)
Faustyna 09.07.2011 22:19
Szpinak z jajkiem już próbowałam, ale nigdy jeszcze nie dodawałam boczku :) Świetny pomysł:)
kanu83 31.03.2011 22:12
apetyczna
PaniMISIOWA 04.12.2010 15:13
Takiego połączenia jeszcze nie widziałam, bardzo kreatywne :-) do wypróbowania!
Grażyna13 25.10.2010 13:37
Muszę taką zrobić :)
Zoso 08.10.2010 21:03
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak