Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe bułeczki z nadzieniem z nutelli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
cukier 2 łyżki
mleko 3/4 szkl.
masło 2 łyżki
nutella na nadzienie
sól szczypta
drożdże 3 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe bułeczki z nadzieniem z nutelli

Mleko lekko podgrzac. Drożdże rozmieszac z odrobiną ciepłego mleka i łyżką cukru. Odstawic do wyrośnięcia. Mąkę przesiac do miski dodac mleko, wyrośnięte drożdże, rozpuszczone masło, sól, oraz pozostały cukier. Wyrobic gładkie cisto. Odstawic do wyrośnięcia. Gdy podwoi objętośc podziecic ciasto na około 10 częsci i każdy kawałek rozpłaszczyc w dłoni, nadziac łyżeczką nutelli i uformowac bułeczkę. Ułożyc na wysmarowanej tłuszczem blaszce i odstwaic na 15 minut. Piec na złoto w temp 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 21.10.2010 15:57
super
Ela20 28.09.2010 20:18
pychotka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak