Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa selerowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 1 1/2 kg
masło 2 łyżki
rosół z kostki 1 1/2 l
śmietana 3 łyżki
mąka 1 łyżka
żółtko jajek 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa selerowa

Seler drobno kroimy, dusimy na maśle z odrobiną rosołu. Miksujemy. Mąkę mieszamy ze śmietaną i wlewamy do zupy. Do żółtek dodajemy odrobinę rosołu i mieszamy. Łączymy z pozostałymi składnikami, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak