pulpety z ryżu

pulpety z ryżu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleka

    200 ml
  • jajko

    1
  • żółtka

    2
  • łyżki masła

    3
  • bulion

    1 l
  • ryż

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż zalać wrzącym mlekiem,ugotować na sypko i ostudzić.Bułkę namoczyć w zimnej wodzie i odcisnąć.Utrzeć masło z żółtakami,bułką i jajkiem,dodać ryż,posolić i dokładnie wymieszać.Formować małe pulpeciki i gotować w bulionie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magda60

22.11.2011 21:11
dobre

jasiek

27.09.2011 12:43
tez robię z ryżem

kriso

15.08.2011 20:55
super pomysł

gosia561

07.07.2011 13:17
ciekawe

agata1722

03.11.2010 08:21
mała odmiana

MAR3STA

24.10.2010 09:45
Świetne do zup i i sosów

Anna216

06.05.2010 12:36
super :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat