Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety z ryżu

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 200 ml
jajko 1
żółtko jajek 2
łyżki masła 3
bulion 1 l
ryż 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety z ryżu

Ryż zalać wrzącym mlekiem,ugotować na sypko i ostudzić.Bułkę namoczyć w zimnej wodzie i odcisnąć.Utrzeć masło z żółtakami,bułką i jajkiem,dodać ryż,posolić i dokładnie wymieszać.Formować małe pulpeciki i gotować w bulionie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 22.11.2011 21:11
dobre
jasiek 27.09.2011 12:43
tez robię z ryżem
kriso 15.08.2011 20:55
super pomysł
gosia561 07.07.2011 13:17
ciekawe
agata1722
agata1722 03.11.2010 08:21
mała odmiana
MAR3STA 24.10.2010 09:45
Świetne do zup i i sosów
Anna216 06.05.2010 12:36
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak