ziemniaki po węgiersku

ziemniaki po węgiersku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • papryka

    1 łyżeczka
  • ziemniaki

    5 sztuk
  • kiełbasa

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Usmażyć dużą cebulę na złoty kolor. Dodać łyżeczkę papryki i moment smażyć.
Dolać 2 szkl. zimnej wody. Dodać 5 ziemniaków pokrojonych w kostkę
I kiełbasę też pokrojoną w plastry. Zagotować, posolić na koniec majeranek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

treonina

12.09.2011 22:37
ciekawe :-)

gosia561

06.07.2011 15:09
fajne

jasiek

25.02.2011 18:35
proste

Anajka

15.01.2011 16:34
fajny, prosty przepis. Takie ziemniaczki to fajny pomysł na kolację na ciepło.

Jolanta41

06.05.2010 17:19
Mnie bardziej smakuje z cebulą tylko zeszkloną.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat