Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki po węgiersku

4.0
(27)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
papryka 1 łyżeczka
ziemniaki 5 sztuk
kiełbasa 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki po węgiersku

Usmażyć dużą cebulę na złoty kolor. Dodać łyżeczkę papryki i moment smażyć.
Dolać 2 szkl. zimnej wody. Dodać 5 ziemniaków pokrojonych w kostkę
I kiełbasę też pokrojoną w plastry. Zagotować, posolić na koniec majeranek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 12.09.2011 22:37
ciekawe :-)
gosia561 06.07.2011 15:09
fajne
jasiek 25.02.2011 18:35
proste
Anajka 15.01.2011 16:34
fajny, prosty przepis. Takie ziemniaczki to fajny pomysł na kolację na ciepło.
Jolanta41 06.05.2010 17:19
Mnie bardziej smakuje z cebulą tylko zeszkloną.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak