Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek 2szkl
masło 1łyz
cebula biała 1
białe wino 1/3 szkl
śmietana słodka 4łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek w śmietanie

Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulkę, dolać wino i odparować, aż mocno zgęstnieje. Dodać groszek i bulion, gotować, aż groszek zmięknie, a rosół odparuje. Dodać śmietanę, lekko zamieszać i doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 06.04.2011 09:34
mmmmmmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak