Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos migdałowy do kisielu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanki 12 % 200 ml
utartych migdałów 50 g
łyżki cukru 2

Przepis i sposób przygotowania na: sos migdałowy do kisielu

Śmietankę gotować z migdałami i cukrem.Odstawić na 20 minut.Przecedzić mocno wyciskając migdały.Sos podawać do kisieli owocowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 02.01.2011 14:27
nigdy nie robiłem sosów do kisielu
Anna216 06.05.2010 12:35
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak