Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukinia po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1
natka pietruszki
żółty ser
3łyzki bulki tartej
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: cukinia po grecku

Umytą cukinię ze skórką utrzeć na tarce o dużych oczkach. Posolić i odstawić na sicie, aż puści sok. Dobrze odcisnąć. Wymieszać szybko cukinię z żółtym serem, roztrzepanym jajkiem, szczyptą soli, pieprzu, mięty (niekoniecznie) i bułką tartą. Wkładać łyżką na gorący olej, formując placuszki, smażyć, aż będą złote.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 16.07.2011 19:03
próbowałam, ale bez sera, smaczne, z serem pewnie jeszcze lepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak