Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okoniki w cieście o smaku kurkumy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

malutkie okonie 1 kg
kurkuma 1 łyżeczka
sok z cytryny
mąka pszenna
woda 1 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: Okoniki w cieście o smaku kurkumy

Ryby wypatroszyć, obrać z łusek. Skraplamy cytryną i nacieramy przyprawą Prymat. Mąkę wymieszaną z kurkumą zalewamy delikatnie wodą mieszając, aż powstanie ciasto. Rybę zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 29.04.2012 22:32
Pyszności :)
BernadettaP 08.01.2012 21:04
Dawno okonków nie jadłam :(
Ania67 02.04.2011 13:50
popieram
Emilia22 25.09.2010 10:21
interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak