Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka w cieście piwnym

5.0
(51)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

60dag brukselki
1/2 szkalnki mąki
sól, pieprz
1/4 szklanki piwa
10dag margaryny do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka w cieście piwnym

Brukselkę oczyścić, ugotować i odsączyć. Jajko rozbić, rozdzielając żółtko i białko. Żółtko wyrobić z mąką i piwem na jednolitą masę. Białko ubić na pianę, dodać do ciasta, doprawi pieprzem i solą, delikatnie wymieszać. Do masy włożyć brukselkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Łyżką wkładać brukselkę na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 30.08.2011 14:11
ciekawy sposób podania brukselki
iza15 15.12.2010 20:16
pycha
magical66 03.12.2010 12:34
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak