Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk czerwony

5.0
(59)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

75dag czerwonych buraków
1 marchewka
kawałek selera
sok z cytryny
1 łyżka octu winnego
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
pietruszka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk czerwony

Warzywa obrać, wrzucić na 1litr wrzątku i gotować ok. 15minut. Buraki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, następnie dodać do wywaru wraz z liściem laurowym, opieczoną cebulą i dalej gotować. Kiedy warzywa będą miękki, przecedzic je, a barszcz przecedzić przez geste sitko. Zaprawić sokiem z cytryny i cotem. przyprawić do smaku pieprzem i zagotować. Smacznego !

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 22.10.2011 13:10
takiej nie robiłam
Ania67 16.07.2011 20:01
pyszna klasyka
rzenia15 01.06.2011 21:27
uwielbiam barszcz
iza15 16.12.2010 17:51
dobry baszczyk na swieta
magical66 26.11.2010 19:03
lubie
Magdalena80 22.11.2010 13:24
taki barszczyk jest the best
Jaheira11 22.11.2010 13:20
z uszkami najlepszy!!
cukiereczek 20.11.2010 15:51
Mam ochotę na taki barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak