Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z pieczarkami

4.0
(26)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
mięso mielone wieprzowe 30 dag
cebula 1 sztuka
groszek konserwowy 1 puszka
papryka 1 sztuka
przecier pomidorowy 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z pieczarkami

Mięso mielone dusić na patelni. Gdy zmięknie dodać wędlinę i paprykę. Dusić dalej. Pieczarki pokroić i usmażyć z cebulka 15-20 min. Połączyć z mięsem, dodać groszek, przecier, polać woda i dusić 5-10 min.
Zagęścić maka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 20.02.2012 16:46
bajka w ustach
rakow2
rakow2 11.10.2011 17:42
smaczny
Maryś1 07.07.2010 22:10
Robię podobny
cukiereczek 20.06.2010 08:25
Coś nowego i prostego w wykonaniu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak