Bigos z pieczarkami

Bigos z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    0,5 kg
  • mięso mielone wieprzowe

    30 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • papryka

    1 sztuka
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone dusić na patelni. Gdy zmięknie dodać wędlinę i paprykę. Dusić dalej. Pieczarki pokroić i usmażyć z cebulka 15-20 min. Połączyć z mięsem, dodać groszek, przecier, polać woda i dusić 5-10 min.
Zagęścić maka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

20.02.2012 16:46
bajka w ustach

rakow2

11.10.2011 17:42
smaczny

Maryś1

07.07.2010 22:10
Robię podobny

cukiereczek

20.06.2010 08:25
Coś nowego i prostego w wykonaniu.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat