Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z masłem orzechowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 1/2 kg
ziemniaki w kostkę 4 szt
ziele ang
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
por 2 liście
pieprz, sól
tymianek
curry
masło orzechowe 4 łyżki
śmietana 200 ml
natka
Bulion grzybowy 1 kostka
cebula 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z masłem orzechowym

I faza -Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy ziemniaki, cebulę, pora, ziele ang, liście laurowe i gotujemy 15 min.
II faza - wrzucamy grzybki, tymianek, kostke rosołową, sól, pieprz, curry gotujemy 15 min
III faza - wyławiamy liście pora i wyrzucamy, dodajemy masło orzechowe, smietankę, rozmaryn i kolendrę, natke pietruszki, mieszamy.
Podamy posypane tłuczonymi orzeszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak