Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy swiateczne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1/2 litra mleka
3 szklanki mąki
1/2 kostki drożdży
1 łyżka cukru
trochę soli

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy swiateczne

Drożdże wymieszać z cukrem. Zalać ciepłym mlekiem (około 1/2 szklanki). Pozostawić do wyrośnięcia. Mąkę wsypać do miski, dodać roztrzepane jajko i wyrośnięte drożdże. Na końcu dodać ciepłe mleko i wymieszać łyżką.

Kłaść łyżką na rozgrzany olej i smażyć na rumiany kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak