Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z kiszonym ogórkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 łyżki usiekanej natki pietruszki,Przyprawa do zup Kucharek- w płynie,pieprz mielony,½ szklanki słodkiej śmietanki
ogórki kiszone 2 szt.
rosół 2 szkl.
marchew 1 szt.
ziemniaki 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z kiszonym ogórkiem

Przepis podchwyciłam w czasie wieczornych pogaduszek między sąsiadkami na balkonie. Prawdę mówiąc miałam lekkie opory. Ale wypróbowałam . Jest fajny.

Ziemniaki pokroić w cienkie słupki ( jak na frytki), marchewkę w plasterki, ogórki utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Ugotować w rosole ziemniaki i marchewkę . Dodać buraczki i kiszone ogórki. Doprawić magii, pieprzem. Wlać śmietankę . Wsypać koperek. Podawać posypany natką pietruszki.

Przepis doskonale się sprawdza gdy zostaje nam z poprzedniego dnia trochę rosołu, mamy zawekowane , utarte buraczki ( takie na surówkę ) i zakiszone ogórki. No chyba , że komuś tak posmakuje , że ma ochotę gotować go specjalnie od podstaw ( tzn . rosół , buraczki ).Zestawienie buraczków z kiszonym ogórkiem doskonale sprawdza się w surówkach , a i w tej zupie moim zdaniem również .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 13.08.2011 22:25
takiego jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak