Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fusilli z sosem śmietanowym i kiełbasą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa wiejska 30 dag
makaron fusilli pełnoziarnisty 200 g
śmietana 18-procentowa
cebula 1
masło 1 łyżka
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
ser cheddar 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Fusilli z sosem śmietanowym i kiełbasą

Na łyżce masła smażymy drobno posiekaną cebulkę aż się zeszkli. Dodajemy drobno pokrojoną kiełbasę i smażymy do momentu aż się zarumieni. dodajemy śmietankę i gotujemy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Na koniec dodajemy ugotowany al dente makaron i mieszamy. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 22.02.2012 14:14
pyszności !
MAŁY 01.03.2011 19:21
pyszne
IZABELA29 01.03.2011 18:22
super
edyta44 01.03.2011 13:19
pycha
Gosia32
Gosia32 14.02.2011 11:14
mniam
Koper 01.02.2011 09:28
makaronik rewelacyjny :)
Kate131 13.10.2010 10:37
uwielbiam wszelkie makarony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak