Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina słodko-kwaśna z bambusem :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej 1 łyżka
masło klarowane 1 łyżka
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
woda 1/2 szklanki
sos słodko-kwaśny do smaku w proszku
schab bez kości 15 dag
bambus pędy 1/2 szklanki
sos sambal oelek 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina słodko-kwaśna z bambusem :

Takie domowe improwizacje na temat kuchni orientalnej.
Schab pokroić w słupki i natrzeć sosem sojowym i curry .Na patelni rozgrzać olej i masło. Smażyć schab na rumiano .Dorzucić bambus .Podlać woda i dusić 20 minut ( woda ma odparować . Doprawić kurkumą ( dla koloru ) , fixem słodko-kwaśnym , sosem śliwkowym , sosem Sambal oelek .
W czasie duszenia mięsa makaron ( 2 porcje ) zalać wrząca-osoloną wodą i zostawić pod przykryciem na 10 minut. Odcedzić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak