Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z nutką chili

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 400 g
mąka pszenna
papryczka chilli 1
rosół wołowy 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z nutką chili

Cebulę pokrojoną w kostkę smażymy na olej. Wołowinę kroimy w kostkę, posypujemy mąką. Gdy cebula się ze złoci wrzucamy wołowinę i smażymy z każdej strony. Gdy się zarumieni zalewamy rosołem z kostki, dodajemy pokrojoną papryczkę chili. Przykrywamy i dusimy, aż wołowina będzie miękka, a sos zgęstnieje. Smacznie smakuje z kaszą jęczmienną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 27.02.2012 07:09
na pewno smaczny
edyta44 07.07.2011 15:09
pikantny
Izabela/bella81 27.04.2011 10:05
świetny
Koper 03.02.2011 11:17
Fajny gulasz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak