Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek wołowy z cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Steki wołowe 4 plastry
cebula biała 5 szt
mąka 2 łyżki
olej 0,5 szkl
mąka do zagęszczenia sosu
wino czerwone wytrawne 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Stek wołowy z cebulką

Cebulę pokroić w plastry obsypać mąką i usmażyć na złoty kolor.Wyjąć i osuszyć.Na oleju z cebuli usmażyć doprawione steki.Po usmażeniu steki wyjąć a do tłuszczu wlać wino i zagęścić sos mąką.Doprawić.
Na talerz wyłożyć steki polać sosem i posypać cebulą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 16.02.2013 22:10
musi być smaczne
ben-ka 06.08.2012 09:53
wołowinka......bardzo ją lubię.
IZABELA29 04.08.2012 10:46
z taka cebulką jak najbardziej lubię i jest bardzo smaczna
Krystyna32 05.05.2012 15:26
pycha
angelika14 17.04.2012 18:41
musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak